Festivalna dvorana Bled
13.00 - 13.30
13.40 - 14.10
14.15 - 14.40
15.00 - 16.15
DVORANA B
DVORANA C
DVORANA D
Festivalna dvorana Bled
16.30 - 17.00
Gunter Pauli /Predavanje v angleščini
17.05 - 17.50
Boris Becker /Predavanje v angleščini
17.55 - 18.00
Bled Rose Hotel Rose restavracija
18.00
Bled Rose Hotel Rose vrt
18.30
VIZIJA
Gunter
Pauli
Podjetnik, ekonomist, avtor, oče Modre ekonomije
Eden tistih, ki si prizadevajo spremeniti svet, ki bo še trajnosten, a boljši po zaslugi vseh in za vse. Modro gospodarstvo kot »svež pogled na resničnost okrog nas«. Opozarja, da si želi veliko ljudi živeti trajnostno in zdravo, a jim to ne uspeva. Pauli ni le teoretik, je gonilna sila sprememb, ki so vidne skozi vrsto uresničenih projektov, institucionalnih pobud in se vse bolj sidrajo tudi v zavest tistih, ki želijo prijaznejši jutri.
Kdaj pustiti prosto pot svežim idejam in kako jih utiriti v uspešne poslovne modele?
Bomo s koraki za trajnostno prihodnost rešili svet ali si naredili dodatne stroške? Kako bosta zelena in modra ekonomija spremenili posel jutrišnjega dne. Trajnost moramo uvajati in jo živeti v svetu, v katerem tudi delamo in služimo denar. Pri tem prizadevanje za trajnost ni ovira, ampak – nasprotno – tudi poslovna priložnost.
Lahko naši proizvodni sistemi sočasno obnavljajo naše ekosisteme?
Kako izkoristiti naravne danosti ustvariti več donosa več z manj resursi?
Kje se bo še posebej izkazala trajnostna energija?
KULINARIKA
Ana Roš
Prva dama slovenske in globalne kuhinje
Prva dama slovenske in globalne kuhinje
Z restavracijo Hiša Franko osvaja vrhove kulinaričnega sveta. S strastjo in predanostjo lokalnim sestavinam je postavila Slovenijo na globalni gastronomski zemljevid in si kot prva pri nas priborila prestižne tri Michelinove zvezdice. Pri delu zaupa intuiciji, a se hkrati dobro zaveda, da vodi tudi v kulinariki pot do uspeha skozi neizprosne čeri posla in ne le skozi omamne okuse.
Začinjeno s strastjo: kako težek je uspeh v kulinaričnem poslu?
Uspeh v kulinariki se ne meri le z bleščečimi ocenami, ampak tudi s prometom in profitom. Izvirnost jedi, najboljše sestavine, perfekcionizem pri izvedbi v kuhinji, vrhunska strežba in ambient, ki pomagata ustvariti nepozabno izkušnjo. Kaj je še začimba, ki prinese uspeh? Finančne odločitve, ki morajo biti enako vrhunske, kot je chef restavracije v svojem delu. Kulinarika je resen biznis.
Zakaj se brez tveganja ne da izstopiti iz povprečja?
Kako pomemben je timing pravih odločitev?
Zakaj je lahko tudi neuspeh motor uspeha?
ENERGETIKA
mag. Kruno Abramovič
Priznani strokovnjak s področja naložb in energetike
Dolga leta je bil prvi mož NLB Skladov, danes je izvršni direktor za finance v družbi GEN energija.
Z izkušnjami pri upravljanju investicijskih skladov in razvoju finančnih storitev in vpogledom v ključna strateška področja razvoja slovenske energetike je pravi sogovornik za vprašanja o vse tesnejši povezavi med energetiko, trajnostjo in poslom.
Naložbe v energijo so posredno tudi investicija v lasten posel.
Zanesljivost oskrbe z električno energijo postaja z zelenim prehodom še pomembnejša kot nekoč.
Višja nihanja pri cenah električne energije in nove regulative zahtevajo od podjetij in odločevalcev, da namenijo več časa temu viru kot v preteklosti.
Zakaj je treba energetske rešitve iskati danes in ne jutri?
Koliko energije bomo potrebovali v prihodnje v poslu?
Kako investirati na področju energije?
STRATEGIJA IN HR
dr. Uroš Rosa
Izkušen vodja in svetovalec, poslovnež in strateški vizionar
V preteklosti med drugim izvršni direktor podjetja Akrapovič je doktor strojništva in alumni poslovne šole INSEAD, kjer se je izpopolnjeval v v vodenju podjetij. Danes kot soustanovitelj družbe PUROS uporablja strokovno znanje in izkušnje za zagotavljanje inovativnih poslovnih rešitev po meri ter s tem podjetjem pomaga spodbujati rast in konkurenčnost.
Življenje je kot dirka, le da v njem ni prostih treningov ali kvalifikacij.
V sodobnem poslovnem svetu je časa in prostora za napačne odločitve ali omahovanje vse manj. Uspešni so lahko voditelji z izdelano strategijo in jasno začrtano potjo. Tisti, ki znajo zgraditi uspešno ekipo, jo voditi in povezovati, a se tudi odločiti v pravem trenutku.
Kaj danes pomenijo pojmi, kot so drznost, varnost, zvestoba v podjetju in poslu?
Kako (p)ostati iskren do sebe in svoje ekipe?
V čem je razlika med »odločil sem se« in »odločili smo se«?
ANALIZE
Bojan Ivanc
Vrhunski finančni strokovnjak in analitik
Bojan Ivanc je glavni ekonomist GZS, član NS NLB Skladi, član sveta CMSR (Center za mednarodno sodelovanje in razvoj) ter podpredsednik CFA društva Slovenija. Oblikuje gospodarske napovedi ter zagotavlja podporo GZS pri socialnem dialogu, nacionalnih in sektorskih politikah. Je tudi direktor ISGR (Inštituta za strateške in gospodarske raziskave).
Bo Evropa opešala ali se znova dvignila?
Ekonomske razmere v Evropski Uniji in na drugih trgih so precej bolj razburkane kot pred še nekaj leti. Industrija v primerjavi z azijskimi in tudi nekaterimi drugimi gospodarstvi izgublja sapo. Tudi tradicionalne panoge, kot je avtomobilska, so na prepihu.
Kaj pomeni upad proizvodne moči EU?
Kako lahko postanemo (spet) konkurenčni?
Kje ima največji potencial Slovenija?
NAVDIH
Niko Slavnič
Profesor, podjetnik, investitor, avtor in predavatelj
Poslovni strokovnjak z obsežnimi izkušnjami na področju rasti podjetij, podjetništva in inovacij. Z več kot 30 leti izkušenj je pomagal rasti podjetjem – od startupov do regionalnih voditeljev in globalnih korporacij v različnih industrijah. Je ustanovitelj zasebnega inkubatorja IQbator v regiji jugovzhodne Evrope ter investitor in član upravnih odborov več podjetij. Niko je tudi priznani govorec in MBA profesor.
Ustvarjalni potencial potrebuje strastno spodbudo.
V poslu se vsak dan srečujemo s tveganji, a tudi z neomejenimi priložnostmi za tiste, ki razumejo dinamiko trga in potrebe potrošnikov. Ključni elementi uspeha so inovativna ideja, sposobnost hitrega prilagajanja in vzpostavitev trajnostnih poslovnih modelov.
Kako povezati podjetništvo, inovacije, osebne izkušnje?
Kako se soočiti s ključnimi izzivi?
Kakšno vlogo ima in pridobiva trajnost?